Μία δημόσια πρωτοβουλία, με τη μορφή επίσημου αιτήματος, προωθούν πολίτες του Σαν Ντιέγκο, προκειμένου να επιτευχθεί η καθαίρεση του δημάρχου, Μπομπ Φίλνερ, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί παρά τον μεγάλο αριθμό των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο (από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών) είχε παραδεχθεί ανοιχτά από τα τέλη Ιουλίου την «κακή συμπεριφορά» του προς τις γυναίκες και είχε υποσχεθεί να ξεκινήσει ειδική, εντατική, θεραπεία στις 5 Αυγούστου.

Ωστόσο, ο 70χρονος Φίλνερ αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά τις αντιδράσεις και τις επίμονες παρακλήσεις των συνεργατών του και παραγόντων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την Παρασκευή δύο πολίτες -ο εκδότης εφημερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και ένας σύμβουλος περιφερειακού σχεδιασμού- δρομολόγησαν μία πρωτοβουλία πολιτών, με τη μορφή δημόσιου αιτήματος, θέλοντας να αναγκάσουν τον δήμαρχο να αποχωρήσει.

Ο Φίλνερ έχει πλέον διορία έως τις 11 Αυγούστου για να ανταποκριθεί στο αίτημα. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας θα πρέπει να συγκεντρώσουν 102.000 υπογραφές έως τις 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιτύχουν την καθαίρεση του δημάρχου.

Την Παρασκευή εμφανίστηκε ακόμη ένα θύμα του δημάρχου, το ένατο, που κατηγόρησε επίσης για σεξουαλική παρενόχληση τον Φίλνερ, ο οποίος βρίσκεται στην κεφαλή του δήμου από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η, κατ\’ επάγγελμα σωσίας της Μέριλιν Μονρόε, Έμιλι Γκίλμπερτ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 πως είχε τραγουδήσει κατά τη διάρκεια μίας πολιτικής συγκέντρωσης του Φίλνερ.

«Με πήρε στην αγκαλιά του με κάπως μεγαλύτερη ορμή και μετά το χέρι του γλίστρησε προς τα κάτω και μου χάιδεψε τους γλουτούς» δήλωσε η Γκίλμπερτ.

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγόρησε τον δήμαρχο και η υπεύθυνη Τύπου του, Άιρην Μακόρμακ Τζάκσον, η οποία έχει ασκήσει μήνυση και ζητεί αποζημίωση.

Η ίδια διηγείται πως ο Φίλνερ της απήθυνε σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου, της ζητούσε να εργάζεται φορώντας μόνον τα εσώρουχά της και της έλεγε πως ήθελε να την παντρευτεί και πως ανυπομονούσε να κάνει σεξ μαζί της.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook