Με την επίσκεψη στα όμορφα χωριά των Άνω και Κάτω Ασιτών, συνεχίστηκαν οι επισκέψεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό την προσέγγιση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης αποτελούμενη από τους κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γρηγόρη Σηφάκη και Κώστα Βαρβεράκη, επισκέφθηκε κατ’ αρχήν τις Άνω Ασίτες. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Βαγγέλη Πιπεράκη, ο οποίος περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του χωριού, όπως την κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και την ανάδειξη των φαραγγιών Αγίου Αντωνίου και Αγίου Χαραλάμπους.

Επίσης αξιοθαύμαστη είναι η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, που εκφράστηκε και με την εξαγορά της οικίας Αγιομυργιαννάκη και τη μετατροπή της σε ένα θαυμάσιο λαογραφικό μουσείο. Βασικό αίτημα των κατοίκων είναι η ολοκλήρωση των εργασιών που πρέπει να γίνουν για την ανάδειξη των δύο φαραγγιών, η οποία θα είναι η βάση περιβαλλοντικού τουρισμού, θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες και θα δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια στο χωριό. Απολαυστική ήταν όμως και η συνάντηση με τον τεχνίτη της πέτρας και γλύπτη Μανόλη Πιπεράκη, στον οποίο οφείλονται πολλά για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής και είχε βέβαια πολλά να συζητήσει με τον επίσης γλύπτη Γρηγόρη Σηφάκη.

Στη συνέχεια τα μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν τις Κάτω Ασίτες, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Θόδωρο Τριανταφυλλάκη για τα προβλήματα του χωριού και παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, όπου βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες του χωριού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βασικό χαρακτηριστικό κι εδώ η καθαριότητα, τα όμορφα σπίτια και τα σωστά έργα που έχουν γίνει για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Γενική διαπίστωση από τις επισκέψεις αυτές είναι ότι πρόκειται για περιοχές σπουδαίας φυσικής ομορφιάς που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πολίτες των αστικών περιοχών του Δήμου και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις γειτονιές και στις αγροτικές περιοχές του Δήμου μας και με κατάλληλες παρεμβάσεις προς τη Δημοτική Αρχή θα προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook