Γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας,γιατί πήρε «φακελάκι» 300 ευρώ από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Η αστυνομία μάλιστα διενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού προκαταρκτική εξέταση για παρόμοια υπόθεση.

Η σύλληψη του γιατρού έγινε χθες το μεσημέρι, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν εντός του Δημόσιου Νοσοκομείου, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το συμφωνηθέν προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που του είχε παραδώσει ο ασθενής.

Η προηγούμενη υπόθεση που διερευνούσε για το συλληφθέντα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΛ.ΑΣ αφορούσε καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2013 ο ιατρός απαιτούσε για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθη 1.200 ευρώ. Το ποσό, μετά από διαπραγμάτευση, έπεσε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.

Ο γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για την εντός των πλαισίων του αυτοφώρου υπόθεση και την συσχετισθείσα με αυτή Προκαταρκτική Εξέταση, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών,

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.