Δε χωρά ο ανθρώπινος νους όσα αποκάλυψαν οι αστυνομικές Αρχές της Ηλείας στην υπόθεση του θανάτου των δύο αγοριών από τη Βουλγαρία, στο Κάτω Στρέφι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν ο 4χρονος Ντίνκο και ο 8χρονος αδελφός του Ιβάν, πνίγηκαν στα νερά της κεντρικής διώρυγας του ΓΟΕΒ στην περιοχή.

Η απίστευτη ιστορία, που μέχρι την Παρασκευή φαινόταν να είναι ατύχημα και όλοι πίστεψαν πως τα παιδιά είχαν βρεθεί μέσα στο κανάλι του ΓΟΕΒ κατά λάθος, έμελλε να είναι διαφορετική από τις αρχικές εκτιμήσεις των Αρχών. Μάλιστα, με αφορμή τις καταγγελίες τόσο του πατέρα όσο και της μάνας, πως τα παιδιά τα είχε σκοτώσει η γιαγιά τους και μητριά του πατέρα, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πελοπίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ερευνούσαν κάθε ενδεχόμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το patrisnews.com.

Tελικά, όπως αποδείχθηκε στην πορεία ο 13χρονος θείος των άτυχων παιδιών και αδερφός της μητέρας τους ήταν εκείνος που τους έκοψε τόσο βίαια το νήμα της ζωής.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, φαίνεται πως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο 13χρονος, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν ύστερα από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.

Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα τα δύο άτυχα αδέλφια να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Ομολόγησε την πράξη του

Τα συναισθήματα ζήλιας που έτρεφε για τα δύο ανήλικα ανήψια του ήταν η αιτία που τον οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη του, όπως ισχυρίστηκε στις Αρχές, κατά τη διάρκεια της ομολογίας του. Ο 13χρονος μην μπορώντας να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά του πατέρα του και παππού των παιδιών προς τα δύο ανήλικα αδέλφια, προέβη στην πράξη του αυτή.

Το είχε πει και στον πατέρα του

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ο 13χρονος, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης όπου και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο μικρών παιδιών, ομολόγησε στον πατέρα του και παππού των παιδιών αυτό που είχε κάνει, πιθανόν λόγω των τύψεων που τον ακολουθούσαν για την πράξη του.

«Η αστυνομία έφτασε στο σημείο πως κύριος υπαίτιος είναι ο 13χρονος ο οποίος λόγω τύψεων το ομολόγησε το βράδυ της ίδιας ημέρας στον πατέρα του», εξήγησε ο κ. Ανδρικόπουλος, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής ο 13χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πύργου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί και στον Ανακριτή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook