Συνεχίζεται η κόντρα της Χρυσής Αυγής με την Πυροσβεστική σχετικά με το εάν ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος κάλεσε τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος να βοηθήσουν στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει πως η Πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τονίζει πως η ομάδα «Πολιτικής Προστασίας» της Χρυσής Αυγής η οποία επιχείρησε να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαϊάς, δεν κατέβηκε για πρώτη φορά σε πυρκαγιές και δηλώνει πως «η συμμετοχή μας σε κατασβέσεις πυρκαγιών πραγματοποιείται με συνέπεια εδώ και αρκετά χρόνια», υποστηρίζοντας παράλληλα πως «ποτέ δεν \’\’ποζάραμε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες τα κοπρόσκυλα του πολιτικού κατεστημένου που εμφανίζονται με κοστούμια στα δάση που καίγονται προς άγραν ψήφων».

Στη συνέχεια, απαντά και στην αντίδραση της Πυροσβεστικής η οποία διευκρινίζει πως ουδέποτε ζήτησε την βοήθεια της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, προσωπικά με εξέπληξε. Ασφαλώς και οι διάλογοι με τον επικεφαλής Περιφερειάρχη Αττικής που δημοσιεύσαμε είναι αληθείς.

Την άμεση επικοινωνία που είχαμε την επιβεβαιώνει και ο συντάκτης της ανακοίνωσης με τη φράση: «Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος». Βεβαίως αυτή η συνομιλία ήταν η δεύτερη που είχαμε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Μία ώρα νωρίτερα είχε πράγματι ζητηθεί να μεταβούμε στην περιοχή του ραντάρ, εκεί όπου βρέθηκε μάλιστα και ολιγομελής δύναμη εφέδρων Καταδρομέων και βοήθησε στην κατάσβεση».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook