Αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή, σύμφωνα με ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία, και εξετάζει ένα επαναλαμβανόμενο ακανθώδες θέμα για την Αγία Έδρα, η οποία απαιτεί την αγνότητα των κληρικών.

Αυτό το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε, με τίτλο "Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών", περιγράφει, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς ή με λαϊκούς που είναι συχνές. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με μια κρυφή κάμερα.

"Ιερείς όλων των εθνικοτήτων", δηλώνει ο ιταλός εκδότης Πιέμε (Piemme), μοιράζονται τη ζωή τους στις αίθουσες της Via della Conciliazione (τη λεωφόρο που οδηγεί στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου), καθώς και στη νυχτερινή ζωή των κλαμπ της Ρώμης".

Το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες, την ύπαρξη γιων και θυγατέρων των ιερέων, και μιλά μάλιστα για παράνομες αμβλώσεις.

Ο Καρμέλο Αμπάτε προτίθεται να καταγγείλει την κουλτούρα της μυστικότητας και της άρνησης της πραγματικότητας από την Εκκλησία, έναντι των σεξουαλικών επιθυμιών των ιερέων, παραθέτει όμως μόνο ανώνυμες μαρτυρίες.

Στο περιοδικό Panorama, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε ήδη προσελκύσει την προσοχή τον περασμένο Ιούλιο με το ίδιο θέμα. Είχε πουλήσει την ιστορία του με τον "πιασάρικο" τίτλο "Οι τρελές νύχτες των ομοφυλόφιλων ιερέων".

Η επισκοπή της Ρώμης δήλωσε ότι είναι "αποφασισμένη να διώξει με αυστηρότητα κάθε συμπεριφορά ανάξια της ιερατικής ζωής".

Ερωτηθέν για το βιβλίο, το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει. Στην διάσκεψη των ιταλών επισκόπων, ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε πάντως να "του κάνει διαφήμιση". "Δεν μπορούμε να αντιδρούμε για όλα τα βιβλία που μιλούν άσχημα για την Εκκλησία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ύπαρξη ομοφυλόφιλων ιερέων δεν αρνείται το Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος XVI τάχθηκε μάλιστα υπέρ μιας καλύτερης επιλογής πριν από την είσοδο στα εκπαιδευτήρια, ώστε οι νέοι άνδρες που καλούνται να ζήσουν σε ένα αρσενικό κόσμο να μην κρύβουν την σεξουαλικότητα τους.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ειδικός για το Βατικανό, Μάρκο Τοσάτι υπογράμμισε τις "γενικεύσεις" των ισχυρισμών αυτού του τύπου, οι οποίοι παραλείπουν επίσης να αναφέρουν ότι οι ιερείς "μπορούν επίσης να έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις, και να είναι αγνοί και ευσεβείς".

ΑΠΕ