Υλικά

• 1 κιλό φύλλο κρούστας
• 1 ½ κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
• 200 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
• 400 γρ. λευκό τυρί Ρεθύμνου
• 100 γρ. Πηχτόγαλο Χανίων
• 600 ml. φρέσκο γάλα
• 5 αυγά
• 200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Μαύρο σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.

Προσθέτουμε 60 ml. ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄.

 Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε μέχρι΄ να πιει όλα τα υγρά του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το λευκό τυρί, το Πηχτόγαλο και το σιμιγδάλι.

 Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

 Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα.

Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα.Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.