Χιλιάδες άνθρωποι συνωστίστηκαν την Τρίτη έξω από τα καταστήματα McDonalds σε όλες τις ΗΠΑ με την ελπίδα ότι θα εξασφαλίσουν μία από τις 50.000 θέσεις που υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει μέσα σε μία μόνο ημέρα η αλυσίδα των ταχυφαγείων.

Στη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν 620 εστιατόρια McDonalds, ορισμένοι υποψήφιοι προσπαθούσαν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις για να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσληφθούν.
 
\”Θα έκανα τα πάντα, χρειάζομαι το μισθό\”, δήλωσε ένας 24χρονος που, μαζί με ένα φίλο του, είχε περάσει από πέντε συνεντεύξεις στη διάρκεια του πρωινού.

Στους υποψήφιους είχαν μοιραστεί φυλλάδια που τους υπόσχονταν ότι \”θα διασκεδάζουν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα\” και ότι \”θα μαθαίνουν κερδίζοντας χρήματα\”.

Η Ελέιν Ντίκμαν, που διευθύνει ένα από τα εστιατόρια στο Μανχάταν, είπε ότι έχει 37 χρόνια εμπειρίας στην επιχείρηση όπου ξεκίνησε ως σερβιτόρα. \”Στα McDonalds μπορεί κάποιος να δουλέψει με ευέλικτο ωράριο, για λίγους μήνες, για να πληρώσει τις σπουδές του ή, αν έχει φιλοδοξίες, να κάνει καριέρα στην επιχείρηση\”, εξήγησε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μόνο την Τρίτη θέλει να προσλάβει 50.000 υπαλλήλους στα 14.000 εστιατόρια που διατηρεί σε όλη τη χώρα. Στη Νέα Υόρκη πάντως οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν πόσος θα είναι ο μισθός των νεοπροσληφθέντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook