Ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες απευθύνουν αδιόριστοι πυροσβέστες προς τα Υπουργεία \”Διοικητικής Μεταρρύθμισης\” και \”Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη\” καθώς όπως αναφέρουν  \”ενώ η Ελλάδα καίγειται 725 επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες παραμένουν αδιόριστοι\”.

\”Τι και αν πετύχαμε από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 στον αδιάβλητο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στις 13 Δεκεμβρίου του 2011; Τι κι αν υπάρχουν οργανικά κενά στην Πυροσβεστική; Τι κι αν το 2014 λήγει η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων;

Τι κι αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, δήλωσε από την αρχή του καλοκαιριού ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη»;

Τι κι αν βεβαιώθηκαμε εγγράφως πως ο διορισμός μας δεν είναι ζήτημα χρημάτων, όπως πιστοποιείται και από έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο έχουν προβλεφθεί οι πιστώσεις για την κάλυψη των αποδοχών μας και στο φετινό και στον περσινό κρατικό προϋπολογισμό;

Είμαστε 725 επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες, ηλίκιας από 24 έως 29 ετών, περιμένοντας μια απάντηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά το γεγονός ότι δεν φοιτούμε σε παραγωγική σχολή (ακαδημαϊκά έτη).

Οσο αυτή η απάντηση δεν έρχεται, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Θέλουμε να δοθεί μια λύση εδώ και τώρα! Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εμπαίζει καθώς μας πληροφόρησαν ότι «το εμπόδιο ήταν η τρόικα» και τελευταία μας απαντάνε: «Τώρα πρέπει να κάνουμε απολύσεις, όχι προσλήψεις».

Μας έχουν σε ομηρία και μας κοροϊδεύουν συνεχώς! Είναι πρόσφατες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί διαφάνειας και αξιοκρατικής επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων, πράγμα που την εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών\”.

«Ποιο θα είναι άραγε το νόημα να διορίσουμε ως κράτος πυροσβέστες τον Νοέμβριο;», απευθύνει από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Ηλίας Δ. Κολλύρης, ο οποίος τονίζει:

«Αν η αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων ήταν μέχρι πρότινος ακατανόητη, πλέον η όποια καθυστέρηση στην απορρόφηση των 725 δοκίμων πυροσβεστών είναι εγκληματική και αντιβαίνει στη στοιχειώδη λογική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook