\”Κύριε Πρόεδρε σας προσκαλώ να έλθετε στη γιορτή του σχολείου μας για να γιορτάσουμε μαζί την Ανεξαρτησία της Ελλάδας\”.

Τα λόγια αυτά αποτελούν τον πρόλογο επιστολής προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προσκαλώντας τον μαζί με την οικογένειά του στην ελληνική γιορτή, από τον δωδεκάχρονο ομογενή Δημήτρη Μιχαηλίδη, μαθητή του Ελληνικού σχολείου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στην πόλη Newton, της Μασαχουσέτης.

Στην επιστολή του ο μικρός Δημήτρης, ο οποίος μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα, αναφέρει μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο Ομπάμα ότι θα απήγγειλε στη γιορτή ένα ποίημα στα αρχαία ελληνικά.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να του γράψει τη διεύθυνση της Ευαγγελικής Εκκλησίας και του Ελληνικού της Σχολείου στο Newton, όπως και τον αριθμό τηλεφώνου, για να μπορέσει να το βρει εύκολα ο Πρόεδρος Ομπάμα, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον \”Εθνικό Κήρυκα\” της Νέας Υόρκης.

Οι γονείς του Δημήτρη, είπαν με τη σειρά τους στην ομογενειακή εφημερίδα, πως ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του γιού τους, ακόμα περισσότερο όταν έλαβαν έναν φάκελο από το Λευκό Οίκο.

Η απάντηση ήρθε προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: \”Με συγκίνησες και με ενέπνευσες με το γράμμα σου και χαίρομαι που υπάρχουν μαθητές σαν κι εσένα\”.

Μαζί με την επιστολή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε τη διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, και μία φωτογραφία με την οικογένειά του.

Ο ομογενής μαθητής, πάντως, από τώρα έχει υψηλούς στόχους, καθώς, όπως είπε, θέλει να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής από τα 35 του χρόνια.

Και όταν αυτό συμβεί όπως λέει υπόσχεται πως θα επιστρέψει στο σχολείο του για να τη γιορτάσει μαζί με τα παιδιά και τους μεγάλους.

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook