Με τη λιμνοθάλασσά του, τη χρυσαφένια παραλία του και τα μισοερειπωμένα ξύλινα κτήριά του, μοιάζει να είναι το τέλειο μέρος για πειρατική κρυψώνα.

Το νησί αυτό δεν βρίσκεται στην Καραϊβική αλλά στο Cambridgeshire της Βρετανίας και ο «πειρατής» του δεν είναι παρά ένας Βρετανός πολυεκατομμυριούχος.

Ο James Challis βρίσκεται ωστόσο αντιμέτωπος με τις… μπουλντόζες, καθώς δεν είχε εκδώσει άδεια όταν έχτισε τον «οικισμό» αυτό, στο νησί της φαντασίας.

Ο 29χρονος ξόδεψε πολλά εκατομμύρια λίρες για να δημιουργήσει το νησί αυτό στη μέση μιας λίμνης σε έκταση που ανήκει στην οικογένειά του στα βόρεια του Cambridge, και να το μετατρέψει σε πειρατικό παράδεισο.

Κατασκεύασε ένα αποικιακού στυλ χωριό που δείχνει παλιό αλλά δεν είναι, την παμπ Black Doubloon, τον ξενώνα The Coffer’s Cabin και μία μικρή παραλιακή καλύβα την οποία ονόμασε Lubbers’ Locker.

Σύμφωνα με την αίτηση για αναδρομική άδεια, που έχει καταθέσει, το νησί φτιάχτηκε μόνο για να αναβιώσει ένα εγκαταλειμμένο αποικιακό νησί του 18ου αιώνα με αποκλειστικά ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το νησί, που διαθέτει κοκοφοίνικες, ένα ρυάκι και λιμνοθάλασσα που καταλήγει σε ένα μικρό καταρράκτη, φτιάχτηκε στη μνήμη του παππού του Challis, John Dickerson, ο οποίος είχε αγοράσει την έκταση αυτή τη δεκαετία του 1970 για να βγάλει άμμο και χαλίκι.

Ο Dickerson άρχισε μετατρέποντας τη λίμνη σε περιοχή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς από την οικογένειά του.

Όταν το 2011 η οικογένεια πούλησε για 60 εκατομμύρια λίρες την επιχείρηση του Dickerson , η σύζυγός του θέλησε τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί ένα ιδιωτικό νησί για την οικογένεια και ανέθεσε το πρότζεκτ στον εγγονό της.

Ο Challis θέλει το νησί να το απολαμβάνουν οι επόμενες γενιές της οικογένειάς του. «Ελπίζουμε η μνήμη του John Dickerson να αναβιώνει μέσω του νησιού», δήλωσε.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook