Με μια μόνο σφαίρα, που χτύπησε σε καίριο σημείο στο κεφάλι οι αστυνομικοί σκότωσαν ένα αγόρι 14 χρονών που αρνιόταν να ρίξει το όπλο που κρατούσε, στο Μέλροουζ του Μπρόνξ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το 14χρονο παιδί εντοπίστηκε να πυροβολεί εναντίον ενός άντρα που είχε τραπεί σε φυγή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές του ζήτησαν να πετάξει το όπλο και τότε αυτός τους σημάδεψε, με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν.

Η σφαίρα διαπέρασε το σαγόνι του. Οι δύο αστυνομικοί είχαν μπει στο αστυνομικό τμήμα που υπηρετούν τον περασμένο Ιανουάριο μόλις απόφοίτησαν από τη Σχολή Αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη New York Times ο νεαρός έφηβος μόλις στην ηλικία των 14 χρόνων φέρεται να ήταν μέλος συμμορίας ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία οι εντολές προς τους αστυνομικούς που περιπολούν στο Μπρονξ είναι σαφείς και κάνουν λόγο για τη χρήση βίας όπου χρειάζεται.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας συλληπήθηκε την οικογένεια του παιδιού ωστόσο κάλυψε πλήρως τους δύο αστυνομικούς λέγοντας πως και ο πιο έμπειρος αστυνομικός θα είχε αντιδράσει ακριβώς με τον ιδιο τρόπο.

Ωστοσο έχει ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για το λόγο που ο νεαρός πυροβολήθηκε στο κεφάλι και όχι σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

\"\"

\"\"

\"\"

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook