Υλικά

• 500 γρ. ζυμαρικά
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε κυβάκια
• 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
• 1 καυτερή πιπεριά
• 1 κλαράκι φασκόμηλο
• 300 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
• 6 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
• Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο την πανσέτα με το φασκόμηλο, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα απ’όλες τις πλευρές και την αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια αφού αφαιρέσουμε το φασκόμηλο σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρει μία- δυό βράσεις. Ακολούθως βάζουμε τα ντοματίνια, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε ξανά την πανσέτα.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Συμπληρώνουμε με λίγο απο το νερό του βρασίματος και ψήνουμε ακόμα 2 λεπτά προσθέτοντας τη μισή ποσότητα απο το τριμμένο τυρί.Σερβίρουμε αμέσως .

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.