Μια από τις πιο ευφυείς ατάκες, που έγινε και τίτλος βιβλίου, για τα ΜΜΕ ανήκει στον πολυμήχανο Λάκη Λαζόπουλο. Τι σημαίνει ΜΜΕ; «Μη Μιλάς Εσύ! Μιλάω Μόνο Εγώ». Με αυτή την επώδυνη για τους ανθρώπους που εργαζόμαστε στα Μέσα, πλην όμως, πέρα για πέρα αληθινή, ρήση, καταγράφουμε τους στροβίλους που αλλάζουν το σύνηθες τοπίο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και αν στα δικά μας λημέρια οι αλλαγές έχουν ονοματεπώνυμο.

Το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλάζει με φρενιτιώδεις ρυθμούς, ενώ το διαδίκτυο δείχνει και στην Ελλάδα να σκληραίνει το παιχνίδι, με πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στην αξιοπιστία σε σχέση με τα άλλα

Μέσα, τα όποια υπογραμμίζουν την αλήθεια της ρήσης του αρχηγού της καμπάνιας των ρεμπουπλικάνων στη Σάρα Πεϊλίν, όταν έτρεχε για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ: «Ακόμη και η μεγαλύτερη είδηση διαρκεί 48 ώρες. Μη ξεχνάς πως και οι ειδήσεις είναι πια ψυχαγωγία».

Από όλα τα ΜΜΕ στη χώρα, περισσότερο αποπροσανατολισμένο δείχνει το ραδιόφωνο, όπου σε κάποτε μεγάλους σταθμούς, ακούγονται πλέον, μόνο play list ή οι παραγωγοί και οι δημοσιογράφοι κάνουν εκπομπές μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει χορηγό. Έτσι το πιο συντροφικό και προσωπικό από τα ΜΜΕ, σημειώνει συνεχώς απώλειες και απολύσεις. Από τον Red απολύθηκε ένας τεχνικός, δυο από τον μουσικό Μελωδία και 15 άτομα από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, με κύριο πλήγμα να δέχεται το δυναμικό της αθλητικής ενημέρωσης.

Στην τηλεόραση, συνεχίζονται οι εθελούσιες έξοδοι από το STAR, που επιχειρείται μια εκ θεμελίων ανανέωση του προσωπικού για τον σταθμό που διατηρεί αλλά σε μικρότερη δόση τον lifestyle χαρακτήρα του, δίνοντας έμφαση, πλέον στην ενημέρωση. Γνωστό είναι ήδη πως στην παρουσίαση ειδήσεων θα βρίσκεται η Μάρα Ζαχαρέα, ενώ οι Νίκος Χατζηνικολάου, Σταύρος Λυγερός, Κώστας Στούπας, Γιώργος Κουβαράς, Κάτια Μακρή θα ενισχύσουν την ομάδα της ενημέρωσης που κάνει, πλέον, πρωταθλητισμό. Η Πόπη Τσαπανίδου θα συνεχίσει στη ζώνη 10 – 1, την εκπομπή που η ίδια έχει κάνει αυτόνομο προϊόν μίμησης, αλλά έχοντας αφήσει πίσω της τον ΣΚΑΪ.

Στη ψυχαγωγία σίγουρη είναι η αλλαγή της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη, που παραμένει στη μεσημεριανή ζώνη, αλλά εμπλουτίζοντας με ενημερωτικά και χρηστικά θέματα την lifestyle ύλη της, ενώ καταργείται το πάνελ που την πλαισίωνε.

Θα συνεχίσουν οι εκπομπές των Φώτη Σεργουλόπουλου και Μαρίας Μπακοδήμου, αλλά και η απογευματινή Τατιάνα Στεφανίδου, ως έχουν. Για ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του σταθμού της Κηφισιάς, τη Χριστίνα Λαμπίρη, δεν έχει ακουστεί ακόμα αν θα αξιοποιηθεί και πως. Αντίθετα ο Θοδωρής Δρακάκης παραμένει στο Star και αναλαμβάνει την παρουσίαση του δελτίου των 12, που επανέρχεται στο κανάλι.

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, ενισχυμένος από την εμπειρία και την ευρηματικότητα του Σταμάτη Μαλέλη, συνεχίζει με έμφαση στην ενημέρωση, ενώ έντονες φήμες υπάρχουν για την ενδυνάμωση της ψυχαγωγίας με το πρόσωπο της Έλενας Παπαβασιλείου, στη μεσημεριανή ζώνη.

Να σημειωθεί πως στον Alpha στο παρελθόν η Έλενα Παπαβασιλείου έχει δοκιμαστεί σε πολύ πρωινή εκπομπή, ισορροπώντας ανάμεσα στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία με σωστή δόση και των δυο και τα κατάφερε μια χαρά, τηρούμενων των αναλογιών μιας και απέναντι της είχε τους βετεράνους Παπαδάκη, Αυτιά, Οικονομέα και Καμπουράκη. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, θα παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα την εκπομπή, «Χτύπα ξύλο», που αφορά στην πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων.

Ο Γιώργος Αυτιάς και ο Γιώργος Τράγκας παραμένουν στις ώρες και στα σκηνικά τους. Η Σία Κοσιώνη ανανέωσε το συμβόλαιο της μέχρι το 2015 -αφού υπάρχει τηλεόραση και έθνος πρώτα ο Θεός-! Και ένα κενούλι μοιάζει να έχει δημιουργηθεί, εκεί 10 με 1, από την μετακίνηση της Πόπης Τσαπανίδου! Πλην όμως το μοναστήρι να \’ναι καλά και παρουσιάστριες θα ανακαλυφθούν.

Στον Αlpha, τώρα, και πως αξιοποιούνται φρέσκα πρόσωπα και ιδέες, δε λες! Η Ναταλία Γερμανού αντικαταστάθηκε στο ψυχαγωγικό πρωινό του Σαββατοκύριακου με την αλήστου μνήμης Κατερίνα Καραβάτου, που τόσα είχε σχολιάσει διότι η πολύ πετυχημένη εκπομπή της «Κους Κους» είχε κοπεί και η ίδια είχε μείνει εκτός, ενώ ήταν και σε ευαίσθητη γυναίκεια κατάσταση. Να τώρα, που κάτι αντίστοιχο και αντίστροφο έκανε αυτή στη Ναταλία, που ήταν αμέτοχη σ\’ όλα αυτά!

Η δε Ναταλία -η καλύτερη παρουσιάστρια αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση για μας- μάλλον ανακούφιση ένιωσε με τον απεγκλωβισμό της από τη συγκεκριμένη εκπομπή, που έδειχνε ειδικά προς το τέλος να την διεκπεραιώνει άξια, πλην όμως χωρίς κέφι. Κατά τα άλλα ανανέωσαν τις καινοτόμες εκπομπές τους, οι φρέσκιες Ελένη Μενεγάκη, Βίκυ Χατζηβασιλείου και Αννίτα Πάνια.

Η λατρεμένη Αγγελική Νικολούλη, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Νίκος Μουτσινάς και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν επίσης την παρουσία τους στο κανάλι. Έκπληξη στο συγκεκριμένο σταθμό αποτελεί μόνο η αιφνίδια παρουσία της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου, που ήταν για χρόνια συνεργάτης στους «Νέους Φάκελους» του ΣΚΑΪ, αλλά και η συμφωνία για να υπάρχει στο κανάλι σε καθημερινή βάση η θριαμβική στο ραδιόφωνο «Ελληνοφρένεια».

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στον ΑΝΤ1, με τη μεταγραφή Γιώργου Λιάγκα – Φαίης Σκορδά, η οποία είχε κατασκοπικό μπορείς να πεις χαρακτήρα! Το Mega τους είχε σίγουρους και δεν τους κυνήγαγε, ο ΑΝΤ1 έκανε συνωμοτικά τα παρασκήνια και έτσι και αυτοί αυτομόλησαν στο αντίπαλο δέος του Μέγκα, για το 10 – 1 το πρωί. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή που ήταν σ\’ αυτήν την ώρα, αγνοούμε πως θα αξιοποιηθεί, αν και επειδή ανοίγει άμεσα το ΑΛΤΕΡ -ευτυχώς για τους εργαζόμενους τους- δεν θα \’ταν απίθανο να την δούμε πάλι ως βασικό πρόσωπο του πολύπαθου καναλιού. Το Μέγκα βρίσκεται χωρίς πρωινό, αλλά με αμετακίνητη ως τοτέμ την Όλγα Τρέμη που ανανέωσε στο κανάλι.

Το θέμα της ΕΔΤ παραμένει αβυσσαλέο, με μόνα δεδομένα το όνομα του Βασίλη Θωμόπουλου, που παραμένει διευθυντής ειδήσεων, την αισιόδοξη βεβαιότητα πως θα εκπέμψει κανονικά τον Δεκαπενταύγουστο, με την Παναγίτσα να κάνει το θαύμα της και το πως 8.000 αιτήσεις έχουν γίνει για άμεσες προσλήψεις.

Με συντριβή αφήνουμε για το τέλος την ασάφεια για το μέλλον της εκπομπής «Στην υγειά σας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που αν και διατράνωνε πως είναι ανάρπαστη στους ιδιωτικούς σταθμούς, παραμένει άστεγη.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook