Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Φαιστού υπό τη Δήμαρχο κα. Πετρακογιώργη, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχου, του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη, του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, του Γ.Γ. της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη, του βουλευτή Ηρακλείου Ν. Μαριά, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκη, του Πρόεδρου της ΟΑΣΝΗ κ. Τζωρτζάκη, του προέδρου Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Ντισπυράκη, Αντιδημαρχών δήμου Φαιστού και υπηρεσιακών τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Η δήμαρχος Φαιστού κα Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ανταποκρινόμενη ταχύτατα σε όλες τις ενέργειες που απαιτεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ζήτησε επιτακτικά να ξεπεραστούν όλα εκείνα τα παραδοσιακά εμπόδια σε αντίστοιχες περιπτώσεις και να κινηθεί το σύστημα των αποζημιώσεων σε ρυθμούς οι οποίοι βάζουν πάνω από όλα τον πολίτη αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Επέμεινε στη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων, ώστε να λύνονται άμεσα τα οποιαδήποτε γραφειοκρατικά ζητήματα και να ασκούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες πιέσεις σε όποιο στάδιο των διαδικασιών δείχνει να αποτελεί τροχοπέδη στην διαδικασία των αποζημιώσεων.

Όποια τεχνικά και οικονομικά ζητήματα, όποιες κοινωνικές υποδομές και θέματα αναζωογόνησης πρέπει να δρομολογούνται στη σωστή τους βάση το συντομότερο και πριν την οποιαδήποτε υπογραφή Κ.Υ.Α.

Ακολούθησε συνάντηση της δημάρχου Φαιστού με πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές όπου και τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση καθ’ όλη την πορεία της υλοποίησης και υποβολής των σχετικών φακέλων αποζημιώσεων που απαιτεί το διαδικαστικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook