Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Αύρα στον Μαραθώνα Αττικής ενώ όπως δήλωσε στο newpost ο δήμαρχος Μαραθώνα, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περισσότερα από δεκαπέντε σπίτια ενώ τουλάχιστον δύο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εγκλωβίστηκε στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα, όμως οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτό πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα. Το όχημα έχει υποστεί σοβαρές φθορές.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σχηματίζοντας μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Ιορδάνη Λουΐζο, αυτή τη στιγμή η φωτιά απομακρύνεται από τον οικισμό όμως δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο. «Μας απασχολεί ένα δεύτερο, πιο επικίνδυνο μέτωπο, το οποίο \”πέρασε\” το δρόμο και κινείται νοτιοδυτικά, ενώ στην περιοχή της Αύρας ακόμη η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στο newpost είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί η έκταση της καταστροφής ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και εκκενώθηκε ο οικισμός.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και η φωτιά συνεχώς αλλάζει κατεύθυνση.

Στο σημείο καταφτάνουν συνεχώς νέες δυνάμεις. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στη μάχη της κατάσβεσης έχουν τεθεί 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook