Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Επικαιροποιημένης Αρχιτεκτονικής Προμελέτης Διαμόρφωσης των Πλατειών Δασκαλογιάννη, Αρχαιολογικού Μουσείου καθώς και Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της Πλατείας Ελευθερίας.

Η παρουσίαση έγινε στη Δ/νση Τεχνικών ΄Εργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη, του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Δ. Σπυριδάκη και στελεχών της υπηρεσίας, από την ομάδα μελετητών με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα κ. Ν. Σκουτέλη.

Η μελέτη στοχεύει στην αναβάθμιση του ευρύτερου δημόσιου χώρου της πλατείας Ελευθερίας από την περιοχή της Βίγλας έως την οδό Δ. Μποφώρ και από τη Λεωφ. Δικαιοσύνης έως το πάρκο Γεωργιάδη, καθώς και στην οργανική και λειτουργική σύνδεσή της με τις νέες διαμορφώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για την περιοχή, όπως η πεζοδρόμηση της Λεωφ. Δικαιοσύνης και η νέα διαμόρφωση της πλατείας Ανάληψης.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την διαμόρφωση ενός ενιαίου, προσφιλή και λειτουργικού στον χρήστη δημόσιου χώρου, με τη χρήση τοπικών υλικών και τον εμπλουτισμό της φύτευσης, αλλά και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής παρέμβασης

Η πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου σχεδιάζεται ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών και των επισκεπτών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι με βάση τη σημερινή παρουσίαση, θα γίνει εντός Αυγούστου νέα συνάντηση με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες, και στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση τον Σεπτέμβριο, ώστε οι δημότες και οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό μιας από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμο στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook