Οι ράπερ του Ουζμπεκιστάν οφείλουν να εκφράζουν την αγάπη τους για την πατρίδα, υποστήριξε ανώτατος αξιωματούχος, αρμόδιος για την έγκριση της μουσικής παραγωγής της χώρας, εκτιμώντας πάντως ότι η κρατική τηλεόραση υπερέβαλε όταν χαρακτήρισε σατανική τη ραπ μουσική.

Συγκεκριμένα, ο Αζαμάτ Χαϊντάροφ, διευθυντής του Uzbeknavo, κρατικού οργανισμού αρμοδιότητα του οποίου είναι η χορήγηση αδειών στους μουσικούς προκειμένου να τους επιτραπεί να ηχογραφήσουν τα κομμάτια τους, υποστήριξε ότι το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μελωδία και όλεθρος» που μεταδόθηκε πολλές φορές από τα μέσα Φεβρουαρίου «δεν εκφράζει σωστά το ρόλο της ραπ και της ροκ».

Στο ντοκιμαντέρ αναφερόταν ότι η μουσική ραπ «δημιουργήθηκε από τις δυνάμεις του κακού για να βάλει τη νεολαία της Δύσης στην οδό της ηθικής απώλειας».

Παρά τα όσα λέγονται στο ντοκιμαντέρ, ο Χαϊντάροφ επέμεινε ότι οι μουσικοί της ροκ και της ραπ θα πρέπει απλώς να «προσαρμοστούν με την ουζμπέκικη κουλτούρα». Διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε η ουζμπέκικη ραπ να αποτελέσει μέρος της μαζικής κουλτούρας των Δυτικών, θέλουμε να της δώσουμε εθνικό πνεύμα», τόνισε.

«Συγκεντρώσαμε περίπου 30 ράπερ και συζητήσαμε μαζί τους. Συμφωνούν ότι τα τραγούδια τους μπορούν να είναι πιο ανθρώπινα, να μιλούν για την αγάπη για την πατρίδα και τη φύση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του πάντως, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπαχτιόρ Σαϊφουλάγιερ, προειδοποίησε κατά της αυξανόμενης διάδοσης της δυτικής κουλτούρας μέσω του Ίντερνετ και της τηλεόρασης.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε κάποιον που τραγουδάει φορώντας τρύπια τζιν ή μίνι φούστα. Μπορούμε να αγωνιστούμε κατά της μαζικής κουλτούρας αναπτύσσοντας τη δική μας μουσική και κουλτούρα», είπε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook