Για άγνοια και έλλειψη επιστημονικών δεδομένων κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για την κινητικότητα στο υπουργείο.

«Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, η οποία επικρίνει τον κ. Γεωργιάδη ότι «έχει ως μόνο του εφόδιο το ‘σκονάκι’» που του έδωσε η τρόικα και το οποίο εκφωνεί στις συνεντεύξεις του λέξη προς λέξη: διαλύουμε μια δεκάδα Νοσοκομείων στην αρχή και απολύουμε 1250 εργαζόμενους, ενώ προχωρούμε ταχύτατα σε διάλυση αρκετών άλλων Νοσοκομείων στην περιφέρεια, απολύοντας μερικές επιπλέον χιλιάδες υγειονομικών».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί «δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς στην κατεδάφιση του ΕΣΥ» συνεχίζει η ανακοίνωση που καταλήγει: «θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, θα υπερασπιστούμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που φτιάχτηκαν και λειτουργούν με αυτοθυσία των υγειονομικών».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook