Tην Τρίτη 6 Αυγούστου, 2013 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων “Συνάντηση εργασίας” εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τη χάραξη πολιτικής προώθησης των κοινωνικών χρήσεων των δασών.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου SylvaMED: Mediterranean Forests for All / SylvaMED: Μεσογειακά Δάση για Όλους (http://www.sylvamed.eu/) που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2010 με συγχρηματοδότηση της ΕΕ (πρόγραμμα MED 2007-2013) και εθνικών πόρων και λήγει στο τέλος Αυγούστου 2013.

Το έργο συντονίζεται από το Κέντρο Δασικών Επιστημών της Καταλονίας (CTFC – Ισπανία) ενώ συμμετέχουν σ’ αυτό εκτός από το Μ.Α.Ι.Χ, η Υπηρεσία Δασών Σλοβενίας, το Μεσογειακό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δασών (EFIMED), τρία Περιφερειακά Κέντρα Δασικής Ιδιοκτησίας (PACA και Languedoc-Roussillon – Γαλλία και Καταλονία – Ισπανία) και το Τμήμα Περιβάλλοντος της περιοχής Liguria (Ιταλία).

Επιπλέον στο έργο συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς ο Δήμος Σφακίων, Δ/νση Δασών Χανίων, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του έργου, αποσκοπεί στην παρουσίαση των δράσεων που ολοκληρώθηκαν στην πιλοτική περιοχή του δάσους Ανώπολης / Αγ. Ιωάννη, στο Δήμο Σφακίων και των αποτελεσμάτων των πιλοτικών δράσεων του έργου συνολικά. Επιπλέον, φιλοδοξεί να καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να ενταχθούν σχετικές δράσεις αναψυχής και αθλητισμού με ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία αλλά και το ίδιο το δάσος.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των συνεργαζόμενων φορέων καθώς και των εμπλεκομένων στην υλοποίηση δράσεων που έλαβαν χώρα στο δάσος της Ανώπολης/Σφακιά (Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης, Ποδηλατικός Όμιλος-Τάλως/ ANEK LINES, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σφακίων).

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνάντηση είναι η υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στις πιλοτικές δράσεις αναψυχής μέσα στο δάσος της Ανώπολης / Αγ. Ιωάννη, με στόχο τη θέσπιση πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει τη συγκέντρωση των πληρωμών για περιβαλλοντικές υπηρεσίες και την επένδυσή τους σε δράσεις προστασίας του δάσους, καθώς και την επέκταση των δράσεων σε άλλες δασικές εκτάσεις εντός του Νομού αλλά και της Περιφέρειας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Σταματάκη Ελένη email: [email protected]., τηλ. επικοινωνίας: 28210 35021.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook