Ισπανός παιδόφιλος βιαστής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 30 ετών στο Μαρόκο, ο οποίος είχε απελευθερωθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην αφρικανική χώρα, συνελήφθη τη Δευτέρα στην Ισπανία, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Ο Ντανιέλ Γαλβάν Βίνα, ο οποίος απελευθερώθηκε στο πλαίσιο ευρείας χάρης την οποία απένειμε ο μαροκινός μονάρχης, εντοπίστηκε και κρατείται στη Μούρθια, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ισπανίας.

Αξιωματούχοι του Μαρόκου σημειώνουν ότι η απελευθέρωσή του αποτελεί σφάλμα και ότι ο βασιλιάς Μοχάμεντ δεν γνώριζε τη φύση των εγκλημάτων του.

Ο μονάρχης απέλυσε στο μεταξύ τον επικεφαλής των φυλακών του Μαρόκου και ακύρωσε την απονεμηθείσα χάρη.

Ο Γαλβάν Βίνα έχει καταδικαστεί για βιασμούς 11 παιδιών, όλα ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 15 ετών.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών το Σεπτέμβριο του 2011. Αποτελούσε έναν εκ των 48 ισπανών κρατουμένων οι οποίοι αμνηστεύτηκαν στο Μαρόκο μετά από αίτημα του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απελευθέρωση του κατά συρροή βιαστή προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες έξω από το κοινοβούλιο, στο Ραμπάτ, την περασμένη Παρασκευή.

Χιλιάδες Μαροκινοί είχαν πραγματοποιήσει μαζική συγκέντρωση στην Καζαμπλάνκα νωρίτερα μέσα στο 2013 για να καταδικάσουν την παιδοφιλία και τη βία κατά των παιδιών στη βορειοαφρικανική χώρα.

newpost.gr