Το μυστήριο των Μπαμπουίνων ενός μεγάλου ζωολογικού κήπου στην Ολλανδία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ειδικούς που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί την τελευταία εβδομάδα τα 112 ζώα δεν τρώνε και γυρνούν την πλάτη τους στους επισκέπτες!

Αρχικά υπήρξαν αρκετά σενάρια σχετικά με την αλλαγή της συμπεριφοράς των εν λόγω μπαμπουίνων της ανατολικής Αφρικής, όπως κάποια πιθανή σεισμική δόνηση ή επίσκεψη... εξωγήινων.

Ωστόσο, οι ημέρες πέρασαν και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί τα ζώα δείχνουν φοβισμένα και έχουν συνεχώς την πλάτη γυρισμένη στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον ζωολόγο Βέιμπρεν Λάντμαν, τα ζώα έπαθαν υστερία την περασμένη Τρίτη και άρχισαν να συμπεριφέρονται παράξενα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 20 χρόνια που παρατηρούν τέτοια συμπεριφορά στους πιθήκους, όμως η συγκεκριμένη περίπτωσή τους παραμένει μοναδική, είτε σε συνθήκες αιχμαλωσίας είτε στην άγρια φύση.

Πάντως, πολλοί επισκέπτες του ζωολογικού κήπου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μπαμπουίνοι αποφάσισαν απλά να... απεργήσουν.

protothema.gr