Το Θέατρο των Αγρών στηρίζει και φέτος την αξιέπαινη προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Προφήτη Ηλία που οργανώνουν μια βραδιά γεμάτη γέλιο την Τρίτη 6 Αυγούστου με τον Άθω Δανέλλη και την παράσταση \”Ο Καραγκιόζης Μαέστρος\” για την οικονομική ενίσχυση του Δημοτικού Σχολείου του Προφήτη Ηλία.

Θα ακολουθήσει ποιοτική κρητική μουσική και λόγος κρητικός με \”Το κάλεσμα της Φύσης\” με τον Μιχάλη Ξυδάκη και τον Κωστή Μουδάτσο αλλά και το συγκρότημα του Αντώνη Σηφογιωργάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Ηλία αλλά και το Θέατρο των Αγρών σας περιμένουν στο Κυπαρίσσι για να στηρίξουμε όλοι μαζί ένα περιφερειακό Σχολείο που με τους δασκάλους του προσφέρει απλόχερα γνώση στα παιδιά της περιοχής.

Λίγα λόγια για τον Άθω Δανέλλη

Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.
Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Παρουσίασε σειρές εκπομπών με θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο Θέατρο Σκιών, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Με τον \”Αθηναϊκό Θίασο Σκιών\” του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).
Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή \”Όπερα Σκιών\” του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το 1998, ίδρυσε το \”Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών\” με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.
Από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook