Ο Αύγουστος, είναι εδώ και η καλοκαιρινή του… επικράτηση, συναντά στο κέντρο της πόλης δράση πολιτιστική! Με γνώμονα την διάθεση να τιμήσουν την ντόπια Ηρακλειώτικη γενιά μουσικών και τραγουδιστών, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων: Μήλον της Έριδος, Νότος, Αντίποδας, κάλεσαν σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στην πλατεία Κοραή έναν άξιο εκπρόσωπο της, τον Άκη Κάργατζη.

Έχοντας στο δισάκι του αμέτρητες ώρες καλλιτεχνικής επαφής με το γνήσιο ελαφρολαϊκό και λαϊκό τραγούδι, έχοντας δημιουργήσει με την αμεσότητά του ως καλλιτέχνης πάρα πολλά στέκια στο Ηράκλειο, ανήκει πια στους γνήσιους εκφραστές της καλής λαϊκής μουσικής. Νοσταλγικό αλλά και πολύ κεφάτο προβλέπεται το ταξίδι μαζί του.

Ο Άκης Κάργατζης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Λόγω της μεγάλης του αγάπης για το νησί επέλεξε να μην το αφήσει ποτέ απορρίπτοντας προτάσεις που του έγιναν κατά καιρούς για μια μεγαλύτερη καριέρα στην Αθήνα.

Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκινά σε πολύ μικρή ηλικία μέσα από μια διάκριση που αποκτά στον Παγκρήτιο Φωνητικό Διαγωνισμό το 1975 και από τότε συνεχίζει να υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι και ιδιαίτερα το ερωτικό .

Από τις πρώτες επιτυχημένες του συνεργασίες είναι με το συνθέτη Γιώργο Σταυριανό που θα δώσει το έναυσμα και σε επόμενες με γνωστούς συναδέλφους τραγουδιστές και πιο συγκεκριμένα στο χώρο των piano-restaurant τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα.

Έχει γίνει ο αγαπημένος τραγουδιστής του κόσμου λόγω της αμεσότητας και της τρυφερότητας της φωνής του. Η καθημερινή προσπάθειά του είναι να διατηρήσει την εκτίμηση των ανθρώπων που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια για το ήθος και την προσωπικότητά του μέσα από τις σωστές καλλιτεχνικές επιλογές του.

Στην πλατεία Κοραή έρχεται με ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο ελαφρολαϊκό ελληνικό τραγούδι αλλά και με πολύ επιλεγμένα αφιερώματα σε μεγάλους λαϊκούς συνθέτες όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Άκης Πάνου.

Μαζί του οι: Δημήτρης Τριανταφύλλου –μπουζούκι, Κώστας Παπαδάκης –πλήκτρα, Μανώλης Στεφανάκης –κρουστά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 22.00 και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook