Κατάφερε να επιζήσει από την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της Asiana, αλλά τελικά έχασε αργότερα τη ζωή της στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όταν ο επικεφαλής πυροσβέστης δεν την πρόσεξε στο έδαφος και την παρέσυρε. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην 16χρονη Γιε Μενγκ Γιουάν, η οποία επέβαινε στην πτήση 214 της Asiana, καθώς η άτυχη κοπέλα ενώ είχε βγει ζωντανή από το μοιραίο Boeing 777 έμελλε να βρει το θάνατο από πυροσβεστικό όχημα.

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας San Francisco Chronicle. Το βίντεο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας από άγνωστη πηγή, τραβήχτηκε από μία κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Φρανσίσκο και παραδόθηκε στους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης. Να σημειωθεί ότι η ταυτότητα του οδηγού του οχήματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα φαίνεται να μην ήταν εξοπλισμένο με τους ειδικούς αισθητήρες θερμότητας που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ένα ανθρώπινο σώμα καλυμμένο με τον επιβραδυντικό αφρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κι έτσι παρέσυρε και σκότωσε την 16χρονη.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, δεν ενημερώθηκε ότι η νεαρή επιζήσσα είχε βρεθεί κοντά στο αεροσκάφος, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα να αποτρέψει τον θάνατό της, έγραψε η Chronicle.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 214 της Asiana. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 307 επιβάτες. Το Boeing 777 προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες στοιχίζοντας τη ζωή τριών ανθρώπων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook