Με το βραβείο «πόλη 12 αστέρων» που απονέμει κάθε χρόνο το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις δράσεις που πραγματοποίησε την προηγούμενη χρονιά, τιμήθηκε ο Δήμος Φαιστού για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το βραβείο παρέλαβε στα χέρια της με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη.

Να σημειώσουμε ότι το 2013 έχει οριστεί ως το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών, ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ των πολιτών για την Ε.Ε και να ενημερωθούν οι πολίτες της ΕΕ για τα δικαιώματά τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί ήδη δράσεις για την που ενισχύουν την συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο για την Ευρώπη. Ο Δήμος Φαιστού, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις και έχει δεσμευτεί, οργάνωσε δράσεις με ευρωπαϊκή διάσταση που αναδεικνύουν το ρόλο των τοπικών αρχών για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε ενεργά σε δράσεις, όπως την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι πολίτες και ιδιαίτερα οι μαθητές και νέοι του Δήμου γνώρισαν τις δομές της Δημοκρατίας μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Κογκρέσου και όπως, ανακοινώθηκε επίσημα πρόσφατα, ο Δήμος Φαιστού είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Πόλη των 12 Αστέρων» γεγονός που έχει σηματοδοτήσει τη δέσμευσή του έναντι στους πολίτες της και τις δημοκρατικές αξίες.

Αναφορικά με τη βράβευση η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: «το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται ως επιβράβευση των ενεργειών που κάνουμε τα δύο τελευταία χρόνια ως Δημοτική Αρχή και έχει ως στόχο να αυξηθεί η προσοχή των νέων στην τοπική δημοκρατία και τη ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook