Πολύ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ. επφάνεια της Εθνικής ομάδας τεχνικής κολύμβησης.
Με μέλη της τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ουίλλιαμ Μπάλντουιν και Αντώνη Τσουρουνάκη, η Εθνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Καζάν.
Σχετικά με το θέμα η ενημέρωση του ΝΟΧ είναι η εξής:
Η Εθνική μας ομάδα, με τον Ουίλλιαμ Μπάλντουιν και τον Αντώνη Τσουρουνάκη να αποτελούν μέλη της σκυταλοδρομίας, βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα των 4×200μ. επιφάνεια καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Καζάν.
Μπάλντουιν, Τσουρουνάκης, Αργύρης Βασιλόπουλος και Λουκάς Καρετζόπουλος δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, καθώς τερμάτισαν σε 05:32.82, χρόνος που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Στις δηλώσεις που παραχώρησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι δύο αθλητές του Ν.Ο.Χ., είπαν τα εξής: «Ήταν χαρά μου να τρέξω με αυτή την ομάδα. Παλέψαμε δυνατά και ταρακουνήσαμε τους αντιπάλους. Δυστυχώς ήμασταν μια ανάσα από το μετάλλιο. Πιστεύω να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα», ήταν οι δηλώσεις του Μπάλντουιν.
Και, από την πλευρά του, ο Αντώνης Τσουρουνάκης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα. Δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και μας δικαίωσε η προσπάθεια με αποτέλεσμα την κατάρριψη ενός ακόμα πανελλήνιου ρεκόρ. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό κάτι το οποίο μας στέρησε το μετάλλιο».
6ος ο Τσουρουνάκης, πανελλήνιο ρεκόρ η Καλογεροπούλου

Χωρίς να καταφέρει ν\’ ανέβει στο βάθρο των νικητών, αλλά σημειώνοντας μία εξαιρετική ατομική επίδοση ο Αντώνης Τσουρουνάκης τερμάτισε στην 6η θέση στον τελικό των 400μ. επιφάνεια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Καζάν.
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πέτυχε επίδοση 03:01.06 που είναι η καλύτερή του τα τελευταία 5 χρόνια, βελτιώνοντας μάλιστα κατά πολύ το χρόνο που είχε φέρει στον πρωινό προκριματικό και ήταν 03:05.63 (8ος).
Από την άλλη, η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 800μ. επιφάνεια, καθώς ήταν 10η όμως η επίδοσή της με 07:13.80, αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.
Τέλος, ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν αποκλείστηκε στον προκριματικό, καθώς ήρθε 11ος στα 50μ. επιφάνεια με το χρόνο του να ήταν 00:16.30.

Τελευταία ενημέρωση 19.40

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook