Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους χρήστες της να ανιχνεύουν αν οι τροφές πρόκειται να καταναλώσουν περιέχουν συστατικά στα οποία είναι αλλεργικοί

Και όμως φαίνεται ότι λίαν συντόμως το Smartphone σας θα… μετατρέπεται σε φορητό βιοαισθητήρα και θα μπορεί στη στιγμή να εξετάζει κάθε τρόφιμο και να εντοπίζει αν τυχόν περιέχει κάποιο συστατικό στο οποίο έχετε αλλεργία. Με λίγα λόγια, θα σας προστατεύει!

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια εφαρμογή, που μετατρέπει ένα κινητό τηλέφωνο σε ένα εργαλείο ικανό να κάνει πολύπλοκες εξετάσεις, που έχουν προηγουμένως γίνει σε επιστημονικό εργαστήριο.

Ο βιοαισθητήρας χειρός δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Illinois.

Μια σειρά από φακούς και φίλτρα θα τοποθετούνται πίσω από το φακό του κινητού, με την προϋπόθεση να είναι smartphone, να έχει δηλαδή μεταξύ άλλων και μεγάλη οθόνη.

Δοκιμές για τον εντοπισμό φιστικιού σε ένα μπισκότο είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα χρήσης της εν λόγω εφαρμογής.

Μαζί, οι φακοί και τα φίλτρα και η εφαρμογή μετατράπουν το smartphone σε ένα εργαλείο που μπορεί να ανιχνεύσει τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τα βακτηρίδια, σημείο όπου το νερό είναι μολυσμένο, αλλά και να προσδιορίσει τα αλλεργιογόνα συστατικά σε τρόφιμα.

Ο Kenny Long, μεταπτυχιακός ερευνητής στο πανεπιστήμιο, λέει ότι η ομάδα κατάφερε να κάνει smartphone ακόμη πιο έξυπνο με τροποποιήσεις στη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook