Αρκετές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν οι νέες εργατικές κατοικίες της Σητείας, με αποτέλεσμα ορισμένοι δικαιούχοι να μένουν ακόμα στο ενοίκιο.

Κακοτεχνίες μέσα στα σπίτια (άβαφτα κάγκελα, πρίζες και ηλεκτρικά, πλακάκια, μονώσεις στις ταράτσες κλπ.) που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τις εργατικές κατοικίες.

Όπως τόνισαν στο κλιμάκιο, οι δικαιούχοι αναγκάζονται να δαπανούν υπέρογκα ποσά για να μπορέσουν να εγκατασταθούν.

Αρκετοί μάλιστα είναι αναγκασμένοι να μένουν ακόμα με ενοίκιο και να μην μπορούν να εγκατασταθούν στα καινούργια σπίτια.

Για το λόγο αυτό ζητούν να μειωθεί η δόση που υποχρεούνται να δίνουν έξι μήνες μετά την εγκατάσταση και να επιμηκυνθεί η περίοδος χάριτος, λόγω των δαπανών που έχουν αναγκαστεί να κάνουν για να μπορέσουν να εγκατασταθούν και στις οποίες ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο Κωστής Δερμιτζάκης, βουλευτής Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Γιαννίδη, γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λασιθίου και αντιπροσωπία της οργάνωσης Σητείας.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το αίτημα αυτό στη Βουλή και να παρακολουθεί από τις όποιες ενέργειες του ΟΑΕΔ, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που υπολείπονται και να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες.