Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Σ. Κρήτης, Αρχιπύραρχο κ. Αραβιάκη Κωνσταντίνο, τον Διοικητή Π.Σ. Ν. Ηρακλείου, Πύραρχο κ. Δαμουλάκη Μανώλη, τον εκπρόσωπο των Πυροσβεστών κ. Απόλλωνα Φραγκιαδάκη, τον εκπρόσωπο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης κ. Βασίλη Ανδρεαδάκη και στελέχη του Σώματος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα, μισθολογικά, φορολογικά αλλά και θεσμικά των ενστόλων και ειδικότερα του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει την περίοδο του Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτέμβρη. Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων, οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι πολύ μεγαλύτεροι και η ανησυχία μεγάλη.

Εκτενής συζήτησης έγινε για το θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών και την αναγκαιότητα ενεργοποίησης ακόμα περισσότερων «ενεργών κύτταρων της κοινωνίας μας».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δεν παρέλειψε να μεταφέρει «ένα μεγάλο ευχαριστώ», -όπως είπε- «πρώτα ως Μεσσαρίτης και μετά ως Βουλευτής Ηρακλείου, για την αποτελεσματικότητά σας στις φωτιές της Μεσσαράς, αλλά και για τον καθημερινό αγώνα που δίνετε, μπροστά σε κάθε «μάχη» κατάσβεσης, βάζοντας σε κίνδυνο -πολλές φορές- και την ίδια σας τη ζωή».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση από όλες τις πλευρές για αμοιβαία συνεργασία σε ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν «εν τη γενέσει τους» και ειδικότερα εάν υπάρχει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook