Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια θρασύτατων ληστών πέρασαν δύο ηλικιωμένοι σε ισάριθμα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στην Ακροποταμιά Κιλκίς. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο κρουσμάτων ήταν η βία που χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα θύματά τους.

Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στον οικισμό Λακκιά στα Βασιλικά, όπου τρεις δράστες διέρρηξαν το παντοπωλείο ενός 82χρονου, που, εκείνη την ώρα, κοιμόταν στο σπίτι του, δίπλα ακριβώς από το κατάστημα. Η ενεργοποίηση του συναγερμού της επιχείρησης, όμως, κινητοποίησε τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, ο οποίος, κυριολεκτικά, «πετάχτηκε» από το κρεβάτι του και βγήκε στον δρόμο για να δει τι συνέβη.

Οι δράστες δεν πτοήθηκαν από την εμφάνιση του ηλικιωμένου, τον οποίο ξυλοφόρτωσαν για να αρπάξουν χρήματα, τσιγάρα κι ένα κινητό τηλέφωνο από το παντοπωλείο. Ακολούθως, ανέβηκαν στο σπίτι του θύματος κι αφού αφαίρεσαν από την 79χρονη σύζυγό του μία αλυσίδα με το σταυρό, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται με βαριές σωματικές βλάβες.

Στη δεύτερη περίπτωση, δύο κουκουλοφόροι, αφού παραβίασαν την είσοδο διώροφης μονοκατοικίας, στην Ακροποταμιά Κιλκίς, ιδιοκτησίας 79χρονης, εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου με την χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν πρώτα την ηλικιωμένη και στη συνέχεια την έδεσαν με μονωτική ταινία αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά. Η 79χρονη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Προανάκριση για τα δύο περιστατικά διενεργούν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook