Στο ίδιο διαμέρισμα με τα παιδάκια φιλοξενείτο ως κατοικίδιο ο πύθωνας που τα στραγγάλισε τη νύχτα της Κυριακής σε σπίτι του New Brunswick στον Καναδά και δεν διέφυγε από το κατάστημα πώλησης «αγρίων κατοικιδίων» ερπετών που υπήρχε στο ισόγειο του κτιρίου, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί (δείτε εδώ)

«Ο πύθωνας τελικά ήταν κατοικίδιο του διαμερίσματος στο οποίο βρίσκονταν τα παιδάκια και δεν ξέφυγε από το pet-shop του ισογείου καταστήματος», αποκάλυψε η Αστυνομία του Καναδά , δήλωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου η Καναδική Αστυνομία.

Ο 45 κιλών Αφρικανικός πύθωνας «των βράχων» δραπέτευσε από το κλουβί του από μια μικρή τρύπα και εισήλθε σε φρεάτιο εξαερισμού. Περνώντας μέσα από τον μεταλλικό αγωγό, ο 13χρονος σιωπηλός δολοφόνος κατάφερε να περάσει στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου αλλά λόγω του βάρους του ο αγωγός κατέρρευσε και ο πύθωνας βρέθηκε στον σαλόνι όπου εκείνη την ώρα κοιμόταν ο 6χρονος Connor Barthe και ο 4χρονος αδερφός του Noah, με την γνωστή τραγική εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι στο οποίο συνέβη αυτό το απίστευτο γεγονός δεν ήταν εκείνο των παιδιών αλλά μιας φίλης του πατέρα τους, η οποία ήταν κάτοχος του συγκεκριμένου φιδιού και για εκείνο το βράδυ τα φιλοξενούσε.

Όπως ανακοινώθηκε, το φίδι που σκότωσε τα δυο άτυχα αγόρια υποβλήθηκε σε ευθανασία από κτηνίατρο της Βασιλικής Αστυνομίας.

Η Αστυνομία σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρη αν θα απαγγείλει στη γυναίκα κατηγορία για πρόκληση θανάτων από βαριά αμέλεια ή αν θα την παραπέμψει για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, καθώς όφειλε να γνωρίζει τους ακραίους κινδύνους αλλά και την μεγάλη ευθύνη για την δημόσια ασφάλεια που συνεπάγεται η κατοχή ενός τέτοιου ερπετού.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε, αλλά θα γίνει διερεύνηση για ποινικές ευθύνες και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε τον χώρο όπου στραγγαλίστηκαν τα δυο αγοράκια και ως τόπο εγκλήματος», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Επίσης η Καναδική Αστυνομία ερευνά, τόσο το αν η κάτοχος του φιδιού είχε την απαιτούμενη άδεια για να φιλοξενεί ένα τέτοιο ζώο όσο και το ισόγειο κατάστημα από το οποίο ο πύθωνας αγοράστηκε αν τον είχε αποκτήσει νόμιμα και αν τον είχε δηλώσει σε σχετικά μητρώα αγρίων ζώων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η καναδική νομοθεσία.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook