O Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έθεσαν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ. στο Δήμο Φαιστού όπου πρόσφεραν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ 7» και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ8» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. στο Δήμο Φαιστού λειτούργησαν και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία 13 τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν 12 εκπαιδευτές και 260 εκπαιδευόμενοι. 
Ο Δήμος Φαιστού είναι ο μοναδικός Δήμος της Κρήτης και ένας από τους 15 πανελλαδικά που επέλεξε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να υλοποιήσει πρώτος Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013».
Τα προγράμματα που λειτούργησαν κατά την περασμένη σεζόν σε Μοίρες και Τυμπάκι αντίστοιχα ήταν:
• Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο
• Τοπική Ιστορία
• Αγγλικά για το χώρο εργασίας 
• Γαλλικά για τον τουρισμό
• Περιβάλλον και καθημερινή ζωή 
Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, ενώ τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. 
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στον κ. Μπαστάκη Δημήτριο, τηλ. 2892340239, email: [email protected]
Δηλώσεις συμμετοχής Καθημερινά 10:00-15:00 στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ο Δήμος Φαιστού ολοκλήρωσε με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, ενώ κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα, που θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, καθώς και να υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια, επενδύοντας στη Δια Βίου Μάθηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook