Με επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας «Washington Post» και συνάντηση με το δημοσιογραφικό της επιτελείο στις 18:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εν συνεχεία, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα και θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Αύριο, Πέμπτη, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κερι.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Με αφορμή την επίσκεψη στις ΗΠΑ, η ΔΗΜΑΡ ζητεί από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τις επαφές του για «την άμεση προώθηση μιας λύσης πακέτο που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την καταστροφική πολιτική λιτότητας».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται:

«Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, με δεδομένη και την ισχυρή παρουσία των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, πρέπει να αξιοποιηθούν για την άμεση προώθηση μιας λύσης πακέτο που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την καταστροφική πολιτική λιτότητας. Βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής, πρέπει να είναι η σύνδεση του προγράμματος προσαρμογής με την ανάπτυξη και η αναδιάρθρωση του χρέους που θα το καταστήσει βιώσιμο».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook