«Το ταξίδι του πρωθυπουργού έχει στόχο να διασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των ΗΠΑ για τη συνέχιση και εμβάθυνση του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς και άλλους ανταγωνισμούς, στα στρατηγικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Περιλαμβάνονται νέες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ σολιάζοντας το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι από αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να προκύψει κάτι θετικό γι’ αυτόν, όπως η πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ένα νέο κούρεμα του χρέους. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Με ή χωρίς νέο κούρεμα χρέους, με το σημερινό ή με ένα άλλο μίγμα διαχείρισης του συστήματος και της κρίσης του - τύπου Ομπάμα, που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία» σημειώνει ο Περισσός.

«Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική για το λαό» καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

newpost.gr