Η σύλληψη δύο Ρουμάνων στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος το οποίο χορηγούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς μετανάστες που θέλουν να φύγουν από την χώρα.

Συγκεκριμένα, μετά την σύλληψη των δύο Ρουμάνων, 29 και 36 ετών, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου την στιγμή που έδιναν πλαστές ταυτότητες σε δύο Σύριους 52 και 26 ετών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα έκαναν φύλλο και φτερό τα στοιχεία που βρήκαν και ειδικά τα κινητά τηλέφωνα των Ρουμάνων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών της Αττικής, σήμερα το πρωί έγινε έφοδος σε σπίτι στην Κυψέλη, στο οποίο διέμενε ένας 29χρονος Ρουμάνος.

Στο σπίτι βρέθηκαν :

62 αντίγραφα πλαστών ταυτοτήτων από Ελλάδα και Ρουμανία
Τρείς φορητοί υπολογιστές.
Δύο σκληροί δίσκοι
Μία συσκευή πλαστικοποίησης
Δύο κινητά τηλέφωνα.

Μάλιστα το ένα τηλέφωνο είχε αριθμό ταυτόσημο με εκείνον που βρέθηκε στα κινητά των Ρουμάνων που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος Ρουμάνος που θεωρείται ως εγκέφαλος της σπείρας, εντός των επόμενων ημερών θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα μαζί με τους άλλους δύο.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων Ρουμάνων και στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίοι φέρονται ως συμμετέχοντες στο κύκλωμα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook