Σημαντική για τα ελληνικά χρώματα ήταν η Τετάρτη (07/08) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στο Καζάν.
Το βάθρο στο αγώνισμα των 100μ. επιφάνεια \”βάφτηκε\” γαλανόλευκο, αφού δύο Ελληνόπουλά βρέθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις.
Ο Λουκάς Καρετζόπουλος του Ν.Ο. Αμφιθέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 00:34.54, με τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Ουίλλιαμ Μπάλντουιν να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με επίδοση 00:35.07, που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο.
Η ενημέρωση του ΝΟΧ αναφέρει:
Χάρη σε μία εξαιρετική κούρσα, ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν γιορτάζει την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Καζάν!
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε να τερματίσει 2ος στο αγώνισμα των 100μ. επιφάνεια, σημειώνοντας επίδοση 00:35.07. Μάλιστα, για τα ελληνικά χρώματα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα καθώς νικητής του αγωνίσματος αναδείχτηκε ο Λουκάς Καρετζόπουλος, αθλητής του Ν.Ο. Αμφιθέας, με χρόνο 00:34.54. Έτσι, το βάθρο των νικητών χώρεσε δύο ελληνόπουλα, επιτυχία ασύλληπτη αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της διοργάνωσης αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο των εθνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος.
Να σημειωθεί ότι τη στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου, Καρετζόπουλος και Μπάλντουιν τον τραγούδησαν μαζί, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Καζάν!.
Στις δηλώσεις του, που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο αθλητής του Ν.Ο.Χ., είπε πως: «Ήταν μία πολύ γρήγορη κούρσα. Παρά το γεγονός πως το πρώτο μου 50αρι ήταν σχετικά αργό, πάλεψα μέχρι το τέλος και κατάφερα να τερματίσω δεύτερος και να έχω την τιμή να δω δύο ελληνικές σημαίες να υψώνονται. Συγχαρητήρια στο συναθλητή μου Λουκά. Τραγουδήσαμε με υπερηφάνεια τον Εθνικό μας ύμνο!».
Και ο Καρετζόπουλος: «Η κούρσα ήταν απίστευτη και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερα να κερδίσω την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και να ακούσω τον Εθνικό μας ύμνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, την οικογένειά μου και όλους όσους πίστεψαν σε μένα. Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε γερά».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook