Σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έπειτα από το «λουκέτο» σε 119 δημοτικά σχολεία, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Οπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013, την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση 15 σχολικών μονάδων και στην κατάργηση άλλων 13.

Στα σχολεία που καταργούνται βάση της απόφασης, συμπεριλαμβάνονται και πέντε σχολικές μονάδες των Χανίων.

Πρόκειται για τα σχολεία : Γυμνάσιο Ακρωτηρίου – 2ο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας – 9ο Γυμνάσιο Χανίων – Γυμνάσιο Θερίσσου – ΓΕΛ Θερίσσου.

Τα σχολεία που καταργούνται στην χώρα είναι :

\"\"

Ειδικά σε ότι αφορά στα Χανιά, ουσιαστικά πρόκειται για σχολικές μονάδες οι οποίες ιδρύθηκαν στην περίοδο 2008-2009, αλλά ποτέ δεν λειτούργησαν κυρίως λόγω έλλειψης κτιρίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο έως πριν απο λίγες ημέρες, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ.Γιάννης Κανδαράκης, \”η κατάργηση των σχολικών μονάδων που δεν έχουν λειτουργήσει δύο χρόνια μετά την απόφαση της ίδρυσής τους, προβλέπεται απο Προεδρικό Διάταγμα. Όμως αυτή η κατάργηση δεν σημαίνει τίποτα, καθώς – εαν του χρόνου εκτιμηθεί πως πρέπει να επανιδρυθούν τότε μπορεί να κινηθεί και πάλι η σχετική διαδικασία\”.

Επίσης με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς και 5 λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά και είναι οι εξής :

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook