Υλικά

• 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
• 180 γρ. φρυγανιά τρίμμα
• 80 γρ. κεφαλογραβιέρα
• 100 γρ. αλεσμένη καρυδόψιχα
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρεδάκι
• 2 κ.σ. γλυστρίδα ψιλοκομμένη
• 1 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 αυγό χτυπημένο
• αλεύρι για το πανάρισμα
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σώς γιαουρτιού
• 200 γρ. γιαούρτι
• αλάτι
• 1 κ.σ. ξύδι
• 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 8΄-10΄, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά, τις πιέζουμε σε σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.

Σε μικρή μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, τη γλυστρίδα, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ώσπου να πλάθεται.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για την πομάδα ( σώς) γιαουρτιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη σάλτσα.