Την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης θα επιδιώξει η νέα δικαστική ηγεσία, όπως προέκυψε ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ολοι θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της δικαιοσύνης -δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός- και για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της, που αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού.

Με τον τρόπο αυτό -συνέχισε- θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω καθυστέρησης, που είναι αρκετές.

Τον υπουργό επισκέφθηκαν οι πρόεδροι Αρείου Πάγου και Συμβουλίου της Επικρατείας Μ. Θεοχαρίδης και Σ. Ρίζος αντίστοιχα, η εισαγγελέας ΑΠ Ευτ. Κουτζαμάνη, οι νέοι αντιπρόεδροι Ι. Σίδερης, Δ. Παπαντωνοπούλου, Ν. Λεοντής, Α. Αθηναίος, Γ. Κουτσόπουλος και Σ. Μιτσιάλης (ΑΠ), Ν. Ρόζος (ΣτΕ), Ευ. Νταής (Ελεγκτικού Συνεδρίου). Στη συνάντηση παρέστησαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, Μ. Σκανδάμης και Γ. Σούρλας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook