Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βοστόνης, τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες είναι υψηλότερα το καλοκαίρι και ο Αύγουστος θεωρείται ο πιο καυτός σεξουαλικά μήνας της χρονιάς.

Οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία (U.V) του ηλίου αυξάνει κατά 120% τα επίπεδα της ορμόνης αυτής, η οποία παίζει ρόλο-κλειδί στην ερωτική επιθυμία. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι οι ακτίνες του ήλιου διεγείρουν την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή της τεστοστερόνης.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως η U.V αυξάνει επίσης τα επίπεδα των ορμονών του γυναικείου φύλου, ενώ οι πωλήσεις προφυλακτικών και άλλων μεθόδων αντισύλληψης επίσης αυξάνονται το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι όμως είναι επίσης η αγαπημένη εποχή της… απιστίας αλλά και της εναλλαγής ερωτικών συντρόφων. Σύμφωνα με έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), το 69% όσων απατούν το ταίρι τους, το κάνουν καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο «επιλέγει» μόλις το 14% – τον δε χειμώνα, μόλις το 7% και την άνοιξη το 10%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αίσθημα ανεμελιάς και ελευθερίας ή τους… πειρασμούς που κυκλοφορούν παντού, αλλά και με την ερωτική διάθεση που νιώθει κανείς. Σύμφωνα με την ΕΜΑΣ, εφήμερες είναι κατά κανόνα οι καλοκαιρινές ερωτικές σχέσεις που κάνουν οι νέοι ηλικίας έως 30 ετών: μόλις το 13% των καλοκαιρινών σχέσεων στις ηλικίες έως 25 ετών φτάνουν μέχρι τον χειμώνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 25-30 ετών είναι λίγο υψηλότερο (20%).

Αντιθέτως, στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου η ανάγκη για συντροφικότητα και συναισθηματική δέσμευση είναι εντονότερη, σχεδόν τέσσερις στις δέκα καλοκαιρινές σχέσεις αντέχουν στον χρόνο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook