Μία ξεχωριστή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Ο λόγος για την Bigshot, την οποία ο χρήστης, κυρίως παιδιά, καλείται να συναρμολογήσει από την αρχή (ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες), προκειμένου να αποκτήσει βασικές τεχνολογικές γνώσεις.

Στο διαδίκτυο υπάρχει διαθέσιμος οδηγός, ο οποίος περιγράφει βήμα-βήμα τη διαδικασία συναρμολόγησης της μηχανής. Την επινόησε ο Αμερικανός καθηγητής, Σρι Ναγιάρ, το έργο του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη Google και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

"Το σχέδιο είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να κατασκευάσουν κάτι από την αρχή", τόνισε ο Ναγιάρ, μιλώντας στο BBC. «Σε μία εποχή που το λογισμικό είναι κυρίαρχο, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τους νέους ανθρώπους να κατασκευάζουν αντικείμενα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον οδηγό της Bigshot περιλαμβάνονται σχέδια που «απευθύνονται κανονικά σε φοιτητές» εξηγεί ο Ναγιάρ και συνεχίζει: «Ωστόσο, εμείς επιχειρούμε να τα καταστήσουμε προσιτά σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών».

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει τρεις διαφορετικούς φακούς, έναν παραδοσιακό, έναν πανοραμικό και έναν τρισδιάστατο.

Προκειμένου να βγει η μηχανή στην αγορά, ο Ναγιάρ συνεργάστηκε με την εταιρεία EduScience, η οποία συμφώνησε να του καταβάλει χρήματα από τις πωλήσεις της Bigshot.

Ο Ναγιάρ σκοπεύει να διαθέσει μέρος των χρημάτων προκειμένου να στείλει φωτογραφικές μηχανές Bigshot σε άπορα παιδιά, σε διάφορα μέρη της γης.

news.gr