Την εντολή να βρεθούν υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα μετατραπούν σε προσωρινούς χώρους διαμονής των μεταναστών έδωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Βήμα fm o κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως στους χώρους αυτούς θα στηθούν αντίσκηνα, σε διαφορετικά σημεία οι άντρες από τις γυναίκες ενώ θα εξοπλιστούν με χημικές τουαλέτες.

Επίσης, όπως είπε, έως αύριο Παρασκευή θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση χρημάτων που έχει το υπουργείο προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών καθώς μέχρι σήμερα οι λιμενικοί έβαζαν από την τσέπη τους λεφτά για ένα πιάτο φαγητό των αλλοδαπών.

Ακόμη ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού με ιατρικούς συλλόγους ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα από γιατρό και εάν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας.

Ζήτησε ακόμη να υπάρχει συνεργασία των λιμενικών και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook