Ακατάλληλο νερό επιβαρυμένο με επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και μολυσμένο με κατάλοιπα κοπράνων καταναλώνουν οι πολίτες της πόλης των Λεχαινών με συνέπεια να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Στην απίστευτη καταγγελία προέβη χθες το μεσημέρι η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) παραθέτοντας τις επίσημες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης επικαλούμενοι αναλύσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια αναφέρουν ότι το νερό είναι κατάλληλο και δεν παρουσιάζει προβλήματα.
«Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για την ανάλυση δείγματος νερού σύμφωνα με τις οδηγίες λήψης και αποστολής του δείγματος που μας έδωσε. Το δείγμα ελήφθη και παραδόθηκε αυθημερόν την 22/3 τρέχοντος έτους. Η γνωμάτευση του ΓΧΚ αναφέρει ότι : «Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), το δείγμα είναι μη -σύμφωνο όσον αφορά τις παραμέτρους των ολικών κολοβακτηριοειδών, E coli(κολοβακτηρίδιο), εντερόκοκκων και Clostindium perfingens ,δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του νερού». – ανάφεραν τα μέλη της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης, Τάκης Λαϊνάς , Νίκος Αντίοχος και Ντίνος Σινίτος.

dete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook