Καμουφλαρισμένη μέσα σε ελιές και βράχους είχαν την \”επιχείρησή τους\” οι ιδιοκτήτες χασισοφυτείας που αριθμεί πάνω από 500 δενρύλλια!

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, που είχαν στήσει από το πρωί ολόκληρη επιχείρηση, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή χασισοφυτεία \”μαμούθ\” με πάνω από 500 δενδρύλλια κάνναβης.

Αρχικά βρήκαν στους Έρφους, 210 εκριζωμένα δενδρύλλια, έτοιμα για μεταφορά.

Στη συνέχεια, ερευνώντας την περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν μέσα σε βράχο, κρυμμένο ένα αυτοσχέδιο αποξηραντήριο και επιπλέον 305 δενδρύλλια.

Όσο και να προσπάθησαν να κρύψουν την καλλιέργεια, οι ιδιοκτήτες δεν τα κατάφεραν.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 3 ατόμων που φέρονται να είναι οι ιδιοκτήτες της φυτείας.

Πρόκειται για 3 Ρεθυμνιώτες, οι 2 εκ των οποίων είναι πατέρας και γιος.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Διαβάστε τι αναφέρει το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για καλλιέργεια φυτειών με δενδρύλλια κάνναβης, στο Ρέθυμνο

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης επιχείρησης, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο.

Σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους αγροτικής περιοχής (ελαιώνα), αλλά και μέσα σε σπήλαιο που χρησιμοποιούσαν ως αποξηραντήριο, εντοπίστηκαν συνολικά πεντακόσια δέκα πέντε (515) δενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθησαν σήμερα (08.08.2013) το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 52, 30 και 47 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Ρεθύμνου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (08.08.2013) πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή (ελαιώνα, ιδιοκτησίας 52χρονου και 30χρονου) του παραπάνω Δήμου, δύο (2) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (φυτείες), όπου καλλιεργούντο επιμελώς διακόσια δέκα (210) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων τα οποία είχαν αποκοπεί, προσφάτως και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (σπήλαιο) αποξήρανσης των καλλιεργειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριακόσια πέντε (305) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook