Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας έπεσαν δύο επιτήδειοι που «ξάφριζαν» ηλικιωμένα άτομα στη Θεσσαλονίκη.

Με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές ή εφοριακοί, προσέγγιζαν τα θύματά τους, από τα οποία αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για τη δήθεν τακτοποίηση οφειλών συγγενικών τους προσώπων.

Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 28χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ αναζητείται και μία γυναίκα συνεργός τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 18 άτομα, ενώ η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 63.000 ευρώ.

Η δράση τους φέρεται ότι ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι συνόδευαν τους ηλικιωμένους σε τραπεζικά υποκαταστήματα, έξω από τα οποία περίμεναν διακριτικά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάληψη και να τους παραδοθούν τα χρήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο 40χρονος φέρεται ότι έμπαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε επιπλέον χρηματικά ποσά από αυτά που ζητούσαν.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 28χρονος σε μία τουλάχιστον περίπτωση λήστεψε ηλικιωμένο, από τον οποίο άρπαξε 450 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ενδεχόμενη συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση και τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook