Συνεχίζοντας το πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας, με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας – Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος”, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιουλίου έως τις 1 Αυγούστου 2013 σειρά δραστηριοτήτων :

Το κουτί με τις ιστορίες
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας η κα Καρολεμέα Μεταξία με τα παιδιά, δημιούργησαν « Το κουτί με τις ιστορίες». Βρήκαν βιβλία, χωρίστηκαν σε ομάδες, έφτιαξαν κάστρο μέσα στο «κουτί με τις ιστορίες» και τοποθέτησαν τους …χρωματιστούς ήρωες των βιβλίων που διάβασαν.

Μάρα η Μάγισσα
Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου η κα Ιορδανίδου Ελένη κρατώντας το μαγικό… ραβδάκι της, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο \” Μάρα η Μάγισσα» και συζήτησε μαζί τους για το χρώμα στη ζωή μας και πως θα ήταν ο κόσμος μας …μονόχρωμος.
Ύστερα, όλοι μαζί μεταμορφώθηκαν σε μαγισσούλες και μάγους, φορώντας καπέλα …μαγισσών που κατασκεύασαν και ενθουσιασμένα στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης έπαιξαν το παιχνίδι «Τα χρώματα της μάγισσας»..!

Τα χρωματιστά κοράκια
Την Πέμπτη 1 Αυγούστου, το χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου επισκέφτηκε ο Μαυρίκιος Μαυρούλης, το κατάμαυρο κοράκι και ήταν πολύ στεναχωρημένος, μαύρο δάκρυ έχυνε…Δεν του άρεσε το χρώμα του! Εμείς με τα υπέροχα χρώματα από τον κουβά του Νικολάκη Κουνελάκη τον βοηθήσαμε να γίνει χαρούμενος!
Η κα Αγγελική Ζουμπεκλή διάβασε στα παιδιά το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά « Τα χρωματιστά κοράκια» . Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού έφτιαξαν μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί , τα κόλλησαν επάνω στο μαύρο κοράκι που ξαναβρήκε το κέφι και τη ζωντάνια του αφού έγινε χρωματιστό…!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και εμψυχωτές που στηρίζουν τα προγράμματα των βιβλιοθηκών του Δήμου μας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook