Υλικά

• 1500 γρ. ανάλατη μυζήθρα, στραγγισμένη
• 280 γρ. ζάχαρη
• 120 γρ. φυστίκι Αιγίνης
• 220 γρ. θυμαρίσιο μέλι
• 5 αυγά
• ½ κ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
• Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
• 2 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε μικρή λεκάνη «σπάμε» τη μυζήθρα, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα του ποροκαλιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το φυστίκι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ενα μικρό ταψί και αδειάζουμε εκεί το μίγμα. Στρώνουμε προσεκτικά και ψήνουμε στους 180ο C για 35- 40 λεπτά της ώρας.

Μόλις τη βγάλουμε απο το φούρνο, περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο τρίμμα φυστικιού.

Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.