Η LG Electronics αποκάλυψε σήμερα στο φημισμένο Frederick P. Rose Hall, Home of Jazz στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης το νέο κορυφαίο της smartphone, το G2, το πρώτο της νέας σειράς premium συσκευών G.

Βασισμένο σε έρευνα της κορεατικής εταιρείας αναφορικά με την αγοραστική συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών, το G2 αυτό προσφέρει στους χρήστες, σύμφωνα με την LG, “πλεονεκτήματα τα οποία είναι πιο κοντά από ποτέ στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους, όπως η εργονομική σχεδίαση, οι πρακτικές λειτουργίες και συναρπαστική   εμπειρία χρήσης”.
Με το G2, η LG επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στον σχεδιασμό των smartphones, καθώς έχει όλα τα πλήκτρα στο πίσω μέρος της συσκευής, αποτελώντας έτσι την πρώτη συσκευή χωρίς κανένα πλήκτρο στις πλαϊνές πλευρές της συσκευής. Η ιδέα του πίσω πλήκτρου (Rear Key) προήλθε από τη μελέτη της συμπεριφοράς χρηστών και τη διαπίστωση πως όσο μεγαλώνει η συσκευή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στα πλαϊνά πλήκτρα.

Μετακινώντας τα κύρια πλήκτρα στην πίσω πλευρά της συσκευής, δίνεται καλύτερος έλεγχος στους χρήστες, καθώς εκεί τοποθετούν αυθόρμητα τα τέσσερα δάκτυλα τους όταν κρατούν το τηλέφωνο. Επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα των ερευνών ήταν πως με αυτή την μετακίνηση των πλήκτρων, μειώθηκαν σημαντικά οι πτώσεις σε περίπτωση που οι χρήστες αυξομείωναν την ένταση  κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Πατώντας παρατεταμένα τα πίσω πλήκτρα έντασης, οι χρήστες μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το QuickMemo και τη φωτογραφική μηχανή, να κρατήσουν σημειώσεις και να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Σε περίπτωση που το G2 είναι τοποθετημένο με την πρόσοψη προς τα πάνω, ο χρήστης δε χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνο για να πατήσει το power button στο πίσω μέρος, ενώ με τη λειτουργία KnockON, το G2 μπορεί να ενεργοποιηθεί χτυπώντας απλά δύο φορές την οθόνη.

Η LG ενσωματώνει τον τετραπύρηνο Snapdragon 800 της Qualcomm και Full HD οθόνη 5,2 ιντσών στο G2, ελαχιστοποιώντας το πλαίσιο στα 2,65 χιλιοστά. Επιπλέον, χρησιμοποιεί Graphic RAM (GRAM) για αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, η GRAM μειώνει την κατανάλωση ενέργειας της οθόνης έως και 26% σε μια σταθερή εικόνα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το συνολικό χρόνο χρήσης της συσκευής κατά περίπου 10%. Με μπαταρία 3.000 mAh, το G2 εμφανίζεται θεωρητικά έτοιμο να υποστηρίξει τις εργασίες μιας πλήρους ημέρας.

protothema.gr