Δωρεά ύψους 100 εκ. δολαρίων για τη λειτουργία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ενός κέντρου κατά της τρομοκρατίας το οποίο ίδρυσε ο ίδιος, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

\”Ανακοινώνω δωρεά 100 εκ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του κέντρου αυτού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ\”, τόνισε ο βασιλιάς Αμπντάλα με την ευκαιρία της γιορτής Άιντ ελ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Spa, ο βασιλιάς κάλεσε όλες τις χώρες να υποστηρίξουν το κέντρο αυτό \”για να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις του μίσους, του εξτρεμισμού και της εγκληματικότητας\”.
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε το 2011 συμφωνία με τον ΟΗΕ για την ίδρυση του κέντρου αυτού, στο οποίο η χώρα έκανε τότε δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ιδέα για την ίδρυση του κέντρου κατά της τρομοκρατίας είχε ο βασιλιάς Αμπντάλα το 2005. Η Σαουδική Αραβία, η οποία γνώρισε στο διάστημα 2003-2005 ένα κύμα επιθέσεων που αποδόθηκαν στην Αλ-Κάιντα, έχει θέσει την τρομοκρατία ως μια από τις προτεραιότητές της.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook